HİZMETLERİMİZ
Haşere ve Kemirgenlerle Mücadele
İlaçlama gelişigüzel yapılmaması gereken, bilgi ve tecrübe gerektiren fenni bir iştir. Uygulama yapacak firmanın yetkinliği önem arz etmektedir. Bu yetkinliğini çeşitli belgelerle tescil ettirmiş olmalıdır. Merdiven altı firmaların yaptıkları yanlış uygulamaların çevre ve insan sağlığını tehlikeye sokabilir. Böcek İlaçlama, Sağlık Bakanlığı onaylı firmalar, ilaçlar ve uygulayıcılar tarafından yapılması gereken ciddi bir işlemdir. Fabrikalar, gıda üreticileri, siteler, bahçeler, evler ve işyerleri ilaçlama – dezenfekte uygulamalarını aksatmadan yaptırmalıdır. Bireysel olarak yapılmaya çalışılan böcek ilaçlama ve dezenfekte uygulamalarının lokal çözümlerden öteye geçemeyeceği için istenilen düzeyde somut bir sonuç alınamamaktadır. Haşereler, kemirgenler ve çeşitli parazitler tüm ortamlarda çok hızlı üreyebildikleri için daha oluşmadan yapılan ilaçlamalar ve dezenfekte uygulamaları ortamların hijyenik olmasını sağlayarak zararlı canlıların barınmalarını engelleyecektir. Örneğin kemirgenler için belli aralıklarla konulan istasyon sistemleri sayesinde kemirgenlerin girdiği noktaların tespitine yardımcı olur ve devamlılığını engeller. Belli periyotlarda bu istasyonların kontrolleri sağlanır. Her haşere için ayrı uygulama ve ayrı ilaç mevcut olup, haşereyi iyice tanıyıp yanlış uygulamalardan kaçınmalıdır. İlaçlama sonrası mekanın temiz ve steril olmasına özen gösterilmeli, varsa çatlaklar, delikler ve dışarıya açılan çıkışlar izole edilmelidir. Ayrıca kapı önlerinde bulunan çöp konteynırlarının açık kalması haşere ve kemirgenlerin üremesi ve beslenmesi için zemin oluşturmaktadır.
Son gelişen ilaçlarla artık mekanınızı boşaltmanıza gerek kalmadan böcek ilaçlama ve dezenfekte uygulamalarınızı yapmaktayız. Böcek gelişimi yaz kış olarak ayrılmamaktadır. Bu nedenle her zaman böcek ilaçlama ve dezenfekte uygulamalarına gereksinim duyabilirsiniz. Böyle bir ihtiyaç durumunda, her türlü haşere ve kemirgen ilaçlamalarınız ve uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için lütfen uzmanlarımıza danışınız.
Kalorifer Böceği
Çok farklı ortamlara adapte olup yaşayabilir, fakat en çok bina içlerinde nemli ve ılık ortamları tercih eder.
Fare
Tarlalara, ambarlara ve evlere dadanarak insanın besin kaynaklarına ortak olurlar. Hantavirüs,tifüs, veba gibi salgın hastalıkları taşıyabilen önemli zararlılardır.
Hamam Böceği
Bazı türleri hiçbir şey yemeden 1 ay aktif yaşayabilir ve sadece posta pulu arkasındaki zamkla beslenerek hayatta kalabilir.
Akrep
Gündüz, taşların altında, duvar yarıklarında, kurumuş ağaç kabukları altında ya da yer altında kazdıkları dehlizlerde rastlamak mümkündür. Geceleri aktiftir. Kaygan yüzeylere tırmanamaz.
Çıyan
İri türleri zehirlidir, birçoğu dişleri küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında her yerde yaşarlar.
Örümcek
Örümcekler, dünyanın birçok ekosistemine uyum sağlamış, böylece çok farklı ekosistemlerde yaşayan bir grup halini almıştır.
Pire
Pire kanatsız, küçük, kan emici 1.600 dolayında böcek türüne verilen genel bir addır. Vebanın insanlara bulaşmasında baş rolü oynamış, ortaçağda Avrupa nüfusunun yaklaşık dörtte birinin ölümüne neden olmuştur.
Kene
İnsan ve hayvan hastalıklarının taşınmasında rol oynayan en önemli vektörlerdendir. Birçok bakteri, riketsiya, spiroket, virüs, parazit, mantar, protozoa ve solucan kökenli hastalığa sebep olabilirler.
Tahtakurusu
Tahtakurularının ısırmayla herhangi bir hastalık taşıdıkları bildirilmemiş olsa da, cilt tahrişlerine, psikolojik etkilere ve alerjik reaksiyonlara yol açabilirler.
Karasinek
Her 5 dakikada bir gezdiği yerlere dışkı bırakırlar. Kolera, diyare, dizanteri, hepatit, çocuk felci, gıda zehirlenmeleri, salmonelloz, verem gibi hastalıklara neden olurlar.
Sivrisinek
Sivrisinekler kan taşıdıkları için hastalık bulaştırma riski vardır. Örneğin sarıhumma, fil hastalığı ya da sıtma gibi parazit hastalıklarını sivrisinekler taşıyabilir.
Kulağakaçan
Kışları ağaç kovukları, taş dipleri, duvar çatlakları gibi kuytu köşelerde geçirirler. Bu yüzden evlerde de görülebilirler. Kulağakaçan ismi yanlış inanışlardan ileri gelmektedir; birçok insan kulağa girip beyine yerleştiğini düşünmektedir. Sanılanın aksine zararsız böceklerdir.
Gümüşçün
Bütün gümüşçünler gün boyunca çatlak ve küçük aralıklarda saklanırlar. Evin her bölümünde görülebilir. Gümüşçünlerin kütüphaneler, ofisler ve arşivleri de istila etmeleri söz konusudur. Kağıt zararlısı olarak da bilinirler.
Güve
Bütün gümüşçünler gün boyunca çatlak ve küçük aralıklarda saklanırlar. Evin her bölümünde görülebilir. Gümüşçünlerin kütüphaneler, ofisler ve arşivleri de istila etmeleri söz konusudur. Kağıt zararlısı olarak da bilinirler.
Bit
Bit 5.000 türü bulunan kanatsız böceklerdir. Bitler tek delikliler, pangolinler, yarasalar ve memeli deniz hayvanları dışındaki her tür kuşlar ve memelilerde yaşayabilen parazitlerdir. Bitler tifüs gibi hastalıkların taşıyıcısıdırlar.